Home » , » Gladiator

Gladiator


Titlu: Gladiator- Gladiatorul
Producator: Universal Dreamworks Pictures
Anul aparitie: 2000
Data lansarii (SUA) :05 Mai 2000
Perioada filmare: 18 ianuarie 1999 -29 mai 2000
Durata : 155 minute
Regizor: Ridley Scott
Muzica: Hans Zimmer
Imagine: John Mathieson
Montaj: Pietro Scalia
Scenariul: David Franzoni
William Nicholson
David Franzoni
Genul: drama, aventura, actiune
Rating: interzis sub 16 ani
Incasari weekend: 34,819,017$
• Buget: 103,000,000 $
• Incasari weekend: 34,819,017 $
• Site oficial: Gladiator Poze Gladiator
• Tag-uri: batalie, lupta, blockbuster, relatie frate - sora, sabii
Premiat cu 5 premii OSCAR si cu 2 GOLDEN GLOBES.
Notiunea de gladiator:
Gladiator inseamana (In Roma Antica) barbat sau sclav, prizonier de razboi in spectacolele publice care se lupta in arena cu un alt luptator sau cu fiare salbatice.
1. SUBIECTUL FILMULUI
1.1. Descrierea subiectului filmului
Filmul se deschide cu scena de lupta dintre soldatii Imperiului Roman si trupele germanice. Maximus Decimus Meridius este unul dintre generalii de frunte în Roman armată. El conduce oamenii săi la o victorie decisivă împotriva barbarilor germanici, care se încheie în cele din urmă un război lung cu privire la frontiera romane şi câştiga respectul împăratului Marcus Aurelius. Marcus este pe moarte, şi, deşi el are un fiu, Commodus, împăratul doreşte să-I lase la conducere pe Maximus:, cu o dorinţă de a reveni în cele din urmă puterea de la Senat . Când Commodus afla direct de la tatăl său că el nu va fi numit împărat, el il ucide pe Marcus într-un acces de furie şi urca la tron.
Maximus îşi dă seama ca moartea regelui a fost dubioasa si ca Commodus a fost implicat, dar el este trădat de prietenul lui Quintus, care, deşi fără nici o mustrare de constiinta ,ordona gardienilor la ordinul lui Commodus sa- l execute pe Maximus si in acelasi timp trimit soldaţi acasa la Maximus pentru ai ucide sotia si fiul reuşeşte să scape de executie dar nu si familia lui. Dupa ingroparea ei, Maximus este gasit inconstient de negustori de sclavi şi adus laZucchabar , un oraş roman în Africa de Nord. Acolo, el este cumpărat de către un comerciant de sclavi pe nume Proximo şi forţaţ să lupte pentru viaţa sa în Arena. În acest timp, el se împrieteneşte cu gladiatorul Juba, şi un barbar din Germania pe nume Hagen. Juba se dovedeşte a fi un prieten pentru Maximus, vorbindui de viaţa de apoi, încurajându-l să creadă că el va fi reunit cu familia sa atunci când moare.
In arena Maximus era gladiatorul din Spania sau spaniolul Datorita puterii si iscusintei in lupta devine faimos ajungind în cele din urmă chiar la Commodus. In arena in timpul luptei cu legionerii africani el organizeaza contraatacul cu ceilalti gladiatori si înving, câştigind simpatia mulţimii prin iscusinta si maniera lui în luptă. Commodus intrind in arena ca sa-l felicite pe nemilosul gladiator ii dezvăluie adevărata identitate iar împăratul uimi cere sa fie executat, pe loc.Multimea se revolta si in cele din urma Commodus accepta vointa poporului .
Maximus supravieţuieşte mai târziu un atac indirect asupra vieţii lui într-un meci împotriva Tigrului din Galia. Maximus evită sa fie ucis de tigri eliberati în arenă şi înfrânge Tigru. Cu toate acestea, Maximus refuză să asculte de Commodus cind acesta ii arata semnul pentru ultima lovitură decisiva , el refuzind se pronunţă" ca Maxim cel Milostiv "de către mulţime. Acest lucru l-a infuriat si mai tare pe Commodus ", că nu poate sa-l ucida pe Maximus, fără a pierde sprijinul poporului.
În urma luptei, Maximus se întâlneşte cu fostul functionar al lui Cicero, care îl informează că armata sa este în continuare loial lui. Curând după aceea, Maximus formează un complot cu Lucilla, sora lui Commodus şi Gracchus senator ca sa-l rastoarbe pe Commodus prin forta. Commodus suspectindu-si sora de trădare şi indirect o ameninta cu fiul ei manipulindo sa dezvăluie complotul. În timpu ce Maximus incearca evadeze, gardieniilui Commodus ataca şcoală lui Proximo Hagen şi Proximo sunt ucişi în atac, în timp ce Juba si cei care au supravieţuit sunt închişi. Maximus ajungind la zidurile oraşului unde trebuia sa fie asteptat de Cicero cu cai, este ucis de arcaşi şi Maximus este arestat de către gardieni. Acum disperat de al vedea pe Maximus ucis, Commodus organizează un duel cu el in arena. Commodus recunoscindul pe Maximus ca un luptator superior il înjunghie cu un stilet înainte de a intra în arena. În mijlocul luptei Commodus raminind fara sabie cere o sabie de la paznicii din jur insa la ordinul lui Quintus acestia nu il asculta si nu ii dau nici o sabie. Commodus avind un stilet ascunsincearca miseleste sa-l ucida, dar Maximus il omoara.
Cuvintele lui Maximus inainte sa moara au fost comenzile lui Marcus Aurelius si ca Gracchus si sclavii să fie eliberaţi, iar puterea de la Roma să fie transferata la Senat. Maximus moare în braţele lui Lucilla şi rătăceşte sufletul în viaţa de apoi cu familia sa. Lucilla reamintind tuturor că Maximus a fost un soldat de la Roma şi că memoria lui ar trebui să fie cinstita. Mai târziu, Juba, acum liber îngroapă două figurine mici de soţia şi fiul său în pământ unde Maximus a murit, promitind ca se va vedea cu Maximus în viaţa de apoi.


0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Powered by Blogger.
 
Copyright © 2014 Filme Online New
Blogger Templates